Consult

De behandeling op de praktijk van Totaalbalans-Zeeland, die ongeveer een uur in beslag neemt, zal beginnen met een gesprek. Waarbij het klachtenbeeld en de achtergronden besproken worden. Het eerste consult kan daardoor langer duren. Bij het onderzoek wat hierop volgt, wordt door middel van testampullen via een spierspanningstest bekeken, wat de aard en oorzaak van de disbalans is.
Het onderzoek vindt gekleed en meestal liggend plaats.

De inhoud van de testampullen varieert van vitamines, mineralen en sporenelementen, tot hormonen, toxische stoffen, allergenen en enzymen. Ook allerlei ziektekiemen in homeopathische vorm (nosodes genoemd) worden hierbij gebruikt.

Nadat de disbalansen zijn gevonden, zal er gezocht worden naar natuurlijke methodes en preparaten die deze disbalans opheffen. Deze methodes kunnen bestaan uit het aanraken van reflexzones, behandelen van acupunctuur-punten, advisering over voeding/ levensstijl en toewijzen van symbolen en of coderingen etc. De middelen kunnen o.a. bestaan uit homeopathie, fytotherapie, vitamines, mineralen en celzouten.
Deze middelen moeten meestal in de tussenliggende periode tot de volgende behandeling worden gebruikt om tot een duidelijke verandering van het klachtenbeeld te komen.

Bij het vaststellen van de juiste medicatie is het belangrijk om de medicijnen (ook anticonceptie) en supplementen, die mensen al slikken, mee te testen. Tijdens het consult is het van belang dat u deze middelen mee brengt. Een bijsluiter is niet voldoende.